Sorting
Source
Katalog zbiorów
(9)
Form of Work
Książki
(9)
Publikacje dydaktyczne
(8)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
unavailable
(4)
unknown
(3)
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(9)
Author
Chemperek Dariusz
(2)
Fedorowicz Agnieszka
(2)
Grzybek Stanisław
(2)
Głuszak Sylwia
(2)
Kalbarczyk Adam
(2)
Kopeć-Kubit Magdalena
(2)
Magenta-Siemiaszko Małgorzata
(2)
Szewczyk Monika
(2)
Trześniowski Dariusz
(2)
Buczyński Marian
(1)
Bukała Wanda
(1)
Cisek Adam
(1)
Czerwińska Dorota
(1)
Furman Wojciech
(1)
Grochowski Tomasz
(1)
Kaliszewski Andrzej
(1)
Konarzewska Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Modzelewska-Rysak Izabella
(1)
Pelczar Witold
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Rysak Leszek
(1)
Sarna Katarzyna
(1)
Sarna Rafał
(1)
Wilczyński Karol
(1)
Wolny-Zmorzyński Kazimierz
(1)
Year
2020 - 2025
(7)
2000 - 2009
(1)
1980 - 1989
(1)
Time Period of Creation
2001-
(7)
Country
Poland
(8)
unknown (58507)
(1)
Language
unknown (po)
(5)
Polish
(4)
English
(1)
Audience Group
Technikum
(6)
Licea
(3)
Poziom podstawowy
(3)
Poziom rozszerzony
(2)
Szkoły branżowe I stopnia
(2)
Szkoły branżowe II stopnia
(2)
A2 poziom biegłości językowej
(1)
Klasa 2.
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Subject
Język polski (przedmiot szkolny)
(2)
BHP
(1)
Dziennikarstwo
(1)
Encyklopedia
(1)
Gastronomia
(1)
Historia i teraźniejszość (przedmiot szkolny)
(1)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(1)
Kelnerstwo
(1)
Kucharstwo
(1)
Literatura
(1)
Matematyka
(1)
Normy żywienia
(1)
Odżywianie
(1)
Pierwsza pomoc
(1)
Podstawowa przemiana materii (PPM)
(1)
Publicystyka
(1)
Rodzaje i gatunki literackie
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Terminologia
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Subject: time
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Europa
(1)
Świat
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(7)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(6)
Literaturoznawstwo
(3)
Medycyna i zdrowie
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kulinaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
9 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 34 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy. Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem. [od wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 81 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 51 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 82.0 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again