Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje dydaktyczne
(8)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(3)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(9)
Autor
Chemperek Dariusz
(2)
Fedorowicz Agnieszka
(2)
Grzybek Stanisław
(2)
Głuszak Sylwia
(2)
Kalbarczyk Adam
(2)
Kopeć-Kubit Magdalena
(2)
Magenta-Siemiaszko Małgorzata
(2)
Szewczyk Monika
(2)
Trześniowski Dariusz
(2)
Buczyński Marian
(1)
Bukała Wanda
(1)
Cisek Adam
(1)
Czerwińska Dorota
(1)
Furman Wojciech
(1)
Grochowski Tomasz
(1)
Kaliszewski Andrzej
(1)
Konarzewska Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Modzelewska-Rysak Izabella
(1)
Pelczar Witold
(1)
Rudzka Justyna
(1)
Rysak Leszek
(1)
Sarna Katarzyna
(1)
Sarna Rafał
(1)
Wilczyński Karol
(1)
Wolny-Zmorzyński Kazimierz
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(7)
2000 - 2009
(1)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(8)
nieznany (58507)
(1)
Język
nieznany (po)
(5)
polski
(4)
angielski
(1)
Odbiorca
Technikum
(6)
Licea
(3)
Poziom podstawowy
(3)
Poziom rozszerzony
(2)
Szkoły branżowe I stopnia
(2)
Szkoły branżowe II stopnia
(2)
A2 poziom biegłości językowej
(1)
Klasa 2.
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Temat
Język polski (przedmiot szkolny)
(2)
BHP
(1)
Dziennikarstwo
(1)
Encyklopedia
(1)
Gastronomia
(1)
Historia i teraźniejszość (przedmiot szkolny)
(1)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(1)
Kelnerstwo
(1)
Kucharstwo
(1)
Literatura
(1)
Matematyka
(1)
Normy żywienia
(1)
Odżywianie
(1)
Pierwsza pomoc
(1)
Podstawowa przemiana materii (PPM)
(1)
Publicystyka
(1)
Rodzaje i gatunki literackie
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Terminologia
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Europa
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(6)
Literaturoznawstwo
(3)
Medycyna i zdrowie
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kulinaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
9 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 34 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy. Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 93/94 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zeszyt ćwiczeń opracowany z myślą o osobach uczących się języka angielskiego jako języka zawodowego. Zawiera specjalistyczne słownictwo nazwy surowców, półsurowców, gotowych potraw, sprzętu specjalistycznego używanego w gastronomii oraz poszczególnych technik gastronomicznych. Autorzy ćwiczeń kładą duży nacisk na komunikację z gościem, jego profesjonalną obsługę, a także na organizację pracy i radzenie sobie ze stresem. [od wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 81 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82.0 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej